Veel contact met cliënten verloopt nog via e-mail

Die nieuwe wet heeft gevolgen voor het digitale contact met cliënten, dat tot op de dag van vandaag nog vaak via e-mail verloopt. Met e-mailen gaat namelijk nogal eens wat mis. Vaak als gevolg van een menselijke fout. Bedenk maar eens hoe eenvoudig het is om de verkeerde geadresseerde te selecteren in de lange lijst van contactpersonen uit een e-mailprogramma. Of denk eens aan het doorsturen van verkeerde informatie, of van persoonlijke, zorginhoudelijke informatie. Naast de directe (emotionele) schade voor betrokkenen kan zo’n datalek ook behoorlijk ingrijpend zijn voor de organisatie, die daarmee negatief in het nieuws komt.

Als onderdeel van het Serviant eHealth platform is daarom een veilige online berichtenbox beschikbaar. Speciaal voor (zorg)organisaties die het online contact met cliënten op een goede manier geregeld willen hebben.

Wat maakt dat de berichtenbox geschikt is?

In het kort gaat het dan om een aantal stappen die we genomen hebben om te zorgen voor veilige communicatie tussen uw medewerkers en cliënten. Een aantal kenmerken:

  • We bieden de mogelijkheid om in te loggen met 2-staps-authenticatie.
  • De software maakt gebruik van certificaten die garantie bieden voor een beveiligde verbinding.
  • De servers staan in een Nederlands datacenter met relevante beveiligingscertificeringen.
  • Berichten zijn uitsluitend toegankelijk in de berichtenbox en dus afgeschermd binnen de organisatie.
  • De berichtenbox neemt autorisaties over zoals deze gedefinieerd zijn in het ECD / EPD.
  • Zorgverleners kunnen alléén de cliënten uit hun eigen caseload een bericht sturen.

Vernieuwde interface Serviant eHealth

Je hebt niets aan veilig als het niet gebruiksvriendelijk is

Veiligheid is een belangrijk onderdeel voor onze online berichtenbox. Maar hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid? Ook hier is veel aandacht aan besteed. De vormgeving van de berichtenbox is herkenbaar. Dat betekent dat het wel heel veel lijkt op e-mailen zoals we dat gewend zijn. Met een herkenbare Postvak IN, Archief en Concepten map én de mogelijkheid om bijlagen mee te sturen (Maar zonder irritante reclames en spam). Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen er als vanzelf mee moet kunnen werken. Laagdrempelig. Op mobiel, tablet en PC.

Overstappen naar de berichtenbox, een hele tour?

Het overstappen van e-mail naar de beveiligde online berichtenbox klinkt als een hele operatie, organisatorisch gezien. Ook dan is het goed om te weten dat Serviant veel kennis en ervaring heeft met integraties (o.a. met PlanCare, G2, Careweb en Synaps) en daardoor ook uw organisatie snel aan kan sluiten op de online berichtenbox. U geeft daarmee een goede invulling aan de nieuwe wetgeving rond privacybescherming. Maar nog beter: u neemt de privacy van uw cliënten én uw medewerkers serieus.

Meer informatie?

Omdat de veilige online berichtenbox onderdeel uitmaakt van het Serviant eHealth platform is een uitbreiding van communicatie naar online zorg-, behandel- en/of lesmodules misschien wel een volgende stap voor uw organisatie. Met dezelfde aandacht voor de bescherming van de privacy van uw cliënten… Neem gerust contact met ons op.