Voor alle tieners en jongeren bereikbaar

Teamleider bij Chris, Evertine Schouten (tot 2018): “Bijna alle tieners en jongeren hebben de beschikking over een mobiel en toegang tot internet. De nieuwe chat is een geweldig middel voor hen om laagdrempelig en anoniem met ons in contact te komen.”

Serviant maakt chatten toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Serviant Chat voorziet de meer dan honderd vrijwillige chatcoaches van Chris met een gebruiksvriendelijk online chatprogramma. Eric Hollander, creative consultant bij Serviant vertelt hierover: “Juist mensen die zich vrijwillig inzetten om kwetsbare jongeren te helpen, willen we graag ondersteunen met toegankelijke software. Het chatten moet geen vragen oproepen, je moet gelijk aan de slag kunnen en gefocust zijn op de jongere waarmee je in gesprek bent. Dat werkt niet als je afgeleid wordt door toeters en bellen in het programma.”

Serviant Chat neemt privacy serieus

Voor tieners en jongeren biedt de chat laagdrempelige en anonieme toegang tot online hulp. Eric vertelt: “Je hoeft geen app te installeren, chatten gaat gewoon via de browser van je laptop of smartphone. We nemen jongeren, hun privacy en hun hulpvraag serieus en stellen alles in het werk om ze zo veilig en anoniem als mogelijk contact op te laten nemen met een organisatie als Chris.”

Zoekt u ook manieren om laagdrempelig online (anoniem) contact te hebben met uw cliënten?
Lees meer over de chat of neem contact met ons op.