eHealth Hopper updates


Maandag 3 februari
Alweer de laatste in de serie vlogs vanuit de #ehealthhopper… Rineke Heij is beleidsadviseur advies en toerusting bij de NPV-Zorg voor het leven. Vanuit die rol is ze betrokken bij de ontwikkeling van digitale #keuzehulpen rondom medisch-ethische thema’s, zoals bijvoorbeeld #orgaandonatie. Ze spreekt met Christiaan Verschoor o.a. over de keuzes die de NPV ook zélf moest maken bij het ontwikkelen van deze keuzehulpen.

Maandag 3 februari
Maarten Zwart is projectleider en onderwijskundig adviseur bij de Christelijke Hogeschool Ede. Tijdens een ritje met de #ehealthhopper deelt hij zijn visie op zorg-op-afstand. Hoe kan vanuit het onderwijs de zorg beter worden gemaakt met inzet van ICT en online tools? Met deze en andere vraagstukken houdt hij zich met zijn collega’s bezig tijdens het opleiden van de zorg- én ICT professionals van de toekomst.

vrijdag 31 januari – 13:30 uur
De Hopper is al op flink wat plaatsen in het land geweest zoals je kunt zien. Deze laatste dag van de eHealthweek zijn we op bezoek bij de Christelijke Hogeschool Ede en bij de NPV in Veenendaal. Begin volgende week hopen we daar nog iets meer over te vertellen.

donderdag 30 januari – 14:30 uur
Het is een grijze donderdagmiddag in Oude-Tonge. Toch is het gezellig druk op de innovatiemarkt die daar door Gemiva-SVG Groep is georganiseerd. Bij de mini-stand van de #ehealthhopper mogen we mooie oplossingen laten zien. Bijvoorbeeld hoe cliënten kunnen werken aan zelfredzaamheid via e-learning van Serviant…

donderdag 30 januari – 12:30 uur
Een sfeerimpressie: Op pad met de eHealth Hopper. Dinsdag reisden Richelle en Christiaan af naar Middelburg. Medewerkers van ’s Heeren Loo werden tijdens een pop-up sessie bijgepraat over online functionaliteiten die beschikbaar zijn voor communiceren, leren en meten.

donderdag 30 januari – 9:30 uur
Jan Pons hebben we afgelopen maandag opgepikt bij Hogeschool Rotterdam voor een ritje met de #ehealthhopper. Jan is betrokken bij onder andere het Kenniscentrum Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda. Hij vertelde ons o.a. over de mooie toepassing van zorg-op-afstand voor Afasietherapie.

donderdag 30 januari – 9:00 uur
Toet, toet! Vandaag bezoeken we de innovatiemarkt bij Gemiva in Oude-Tonge. Op de innovatiemarkt kun je kennis maken met tal van innovaties, rondom leefstijl en ondersteuning. De eHealth Hopper komt ook langs. We laten iets zien over o.a. online leren en communiceren en gaan met je in gesprek.

woensdag 29 januari – 09:00 uur
We pakken vandaag de koffers voor een bezoek aan Triade Vitree. Deze fusieorganisatie biedt ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis (Triade) en jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen (Vitree). In een korte pop-up sessie tonen we de mogelijkheden van online leren via het Serviant platform. Daarnaast gaan we in gesprek met de deelnemers over de mogelijkheden van zorg-op-afstand.

dinsdag 28 januari – 11:00 uur
En we zijn al weer onderweg. Vandaag gaan we naar Middelburg. Kijk maar op de kaart 🙂 We verzorgen een pop-up sessie bij een locatie van ’s Heeren Loo.

dinsdag 28 januari – 9:00 uur
Bij Serviant ontwikkelen we software voor online zorg. We willen graag dat ook die manier van zorg dicht bij mensen staat. Dat nabije zorg ook online mogelijk is, en dat daar veel praktijkvoorbeelden van zijn, daarover ging het gisteren in de #ehealthhopper. Christiaan Verschoor haalde Erik Gerritsen op in Den Haag om hem naar de openingsmanifestatie van de #ehealthweek te brengen. Onderweg gingen ze in gesprek.

maandag 27 januari – 14:30 uur
Jan Pons hebben we opgepikt bij Hogeschool Rotterdam voor een ritje met de #ehealthhopper. Jan is betrokken bij onder andere het Kenniscentrum Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda. Hij vertelde ons over de mooie toepassing van zorg-op-afstand voor Afasietherapie.

maandag 27 januari – 12:00 uur
Erik Gerritsen hebben we vanmorgen veilig en op tijd afgeleverd bij het AFAS circustheater in Den Haag voor de openingsmanifestatie van de eHealthweek. Het was een leuk gesprek. We gaan ondertussen de vlog even klaarmaken, die zullen we vanmiddag hier toevoegen.

maandag 27 januari – 9:45 uur
Volg de openingsmanifestatie live:

maandag 27 januari – 8:00 uur
De eHealth Hopper is vanmorgen in alle vroegte vertrokken! Het eerste ritje gaat naar Den Haag. Van daar uit zal Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS) meerijden naar de openingsmanifestatie van de eHealthweek. Onderweg zal Christiaan Verschoor met hem in gesprek gaan over de mogelijkheden van zorg-op-afstand.

De eHealth Hopper rijdt deze week door het hele land. Die brengt goed nieuws: zorg-op-afstand is dichterbij dan je denkt!

De eHealth experts van de eHealth Hopper komen bij jou en andere zorgmedewerkers langs zodat je zelf niet op pad hoeft. Ze laten je tijdens een korte pop-up sessie zien hoe zorg-op-afstand (ook via het ECD) een bijdrage levert aan het welzijn van mensen.

Hoe werkt het?   Aanmelden

Hoe werkt het?

1. Nodig ons uit

1. Nodig ons uit

Vul deze week nog het formulier in of bel ons. Wij nemen dan z.s.m. contact op om een afspraak te maken.

2. Nodig collega's uit

2. Nodig collega's uit

Nodig al je collega’s uit en vertel ze dat ze niet de deur uit hoeven voor deze pop-up sessie van één uur. 

3. Wij gaan op pad

3. Wij gaan op pad

De eHealth experts stappen in de eHealth Hopper en komen naar jullie toe. Je kunt live zien waar we rijden!

4. Volg de pop-up sessie

4. Volg de pop-up sessie

We vertellen jullie over hoe zorg-op-afstand óók dichtbij kan werken. Tijdens een pop-up sessie van een uur. Met ruimte voor al jullie vragen.


Rij met ons mee!

Jij bent de échte zorgexpert! Heb je een uitgesproken mening over zorg-op-afstand? Op welke manier kan online zorg beter volgens jou? Wat zijn je ervaringen met eHealth? We pikken je tijdens onze tour graag op in de eHealth Hopper voor een kort interview hierover!

Christiaan Verschoor

Christiaan Verschoor

eHealth consultant / trainer
T. 088-648 1021


Waar waren we?

Je kon tijdens de eHealthweek met ons meerijden. Kijk hier waar we zijn geweest…

Top