Over de meningokokkenziekte

Meningokokkenziekte is een ernstige ziekte die je krijgt van een bacterie, de meningokok. Door niezen, hoesten of zoenen kun je een ander besmetten, ook als je zelf niet ziek bent. Omdat er sinds 2015 ieder jaar meer mensen ziek worden, is het RIVM een campagne gestart.

Campagne gericht op jongeren

Vanaf 1 oktober 2018 krijgen jongeren een uitnodiging voor een meningokokken ACWY-vaccinatie. Het gaat dan om jongeren die tussen 1 mei en 31 december 14 jaar worden. Onderdeel van de campagne is een op jongeren gericht themasite: www.deelditnietmetjevrienden.nl.

Chatten met jeugdarts of verpleegkundige

Naast betrouwbare informatie over de ziekte en de vaccinatie biedt de site vanaf 25 september ook de mogelijkheid voor jongeren om te chatten met een jeugdarts of verpleegkundige. Het RIVM werkt hiervoor samen met GGD Amsterdam. De professionals zullen tijdens de campagne maken gebruik van de Live Chat software van Serviant. GGD Amsterdam heeft al ervaring met Serviants Live Chat software. Deze wordt door hen ingezet op JouwGGD.nl. Via de chat stellen hier maandelijks honderden jongeren (anoniem) hun vragen over gezondheid.

 

Campagne website RIVM: https://www.deelditnietmetjevrienden.nl

 

Afbeelding: NeONBRAND via Unsplash