Esther vertelt: “Qpido geeft voorlichtingen op scholen aan leerlingen, docenten en ouders. Ook geven wij trainingen aan professionals. Daarnaast bieden we ambulante hulp aan jongens en meisjes die te maken hebben (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

 

In het kader van 200.000 keer een ‘luisterend oor’ zijn we met een feestelijke taart op bezoek bij onze ‘jongste’ klant. We ontmoeten het enthousiaste team van Qpido in Amsterdam .

 

Een vraag niet durven stellen

“Als we een voorlichting hebben gegeven blijven sommige jongeren toch nog vaak met vragen zitten. Dan kun je denken aan vragen over seksualiteit en het stellen van grenzen. Die vragen durven ze niet in de klas te stellen. We willen ze graag de gelegenheid bieden om daar toch met ons over door te praten. Daarom bieden we naast telefoon, e-mail en WhatsApp sinds kort ook de Live Chat van Serviant aan op onze website. Dan weten jongeren dat ze écht anoniem blijven.”

logo Qpido

Meedenken

Jongeren kunnen hun vragen via de chat stellen aan een deskundige medewerker van Qpido. Esther vervolgt: “Het team bestaat uit medewerkers met uiteenlopende culturele en religieuze achtergronden. Daarom is er altijd wel iemand binnen ons team die situaties, gebeurtenissen en problemen goed begrijpt. We beantwoorden vragen, geven advies en denken mee met een goede oplossing.”

“We bieden naast telefoon, e-mail en WhatsApp sinds kort ook de Live Chat van Serviant aan. Dan weten jongeren dat ze écht anoniem blijven.”

Esther Jalink, beleidsmedewerker en voorlichter bij Qpido

Positieve geluiden

Esther: “Nu zijn er twee momenten in de week chatdiensten. Het idee is om deze eventueel uit te breiden naar de avonden. We zijn deze zomer begonnen met de Live Chat en de geluiden die we horen zijn positief. De voorlichtingslessen beginnen binnenkort en dan zullen we weer veel jongeren spreken. Die momenten zijn een uitstekend platform om onze anonieme chat nog meer bekendheid te gaan geven!”

Kijk voor meer informatie op de website van Qpido.

 

Afbeelding: NeONBRAND via Unsplash