Onafhankelijk informatiepunt

Het informatiepunt wat ontwikkeld is en onderhouden wordt door het Fiom is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor vrouwen en mannen die te maken hebben met een onbedoelde zwangerschap, is het belangrijk om te weten welke keuzes er zijn en wat die betekenen. Voorlichters van onbedoeldzwanger.info bieden een luisterend oor, begrip en uitleg over de keuzes die er zijn.

Marieke van den Bogaard, telefonisch voorlichter bij het informatiepunt onbedoelde zwangerschap, ondersteunt vrouwen en mannen bij onbedoelde zwangerschappen en vertelt over het nieuwe informatiepunt: “Veel vrouwen die onbedoeld zwanger zijn, komen hier ‘s avonds of in het weekend achter. Vaak is er meteen paniek. Ze willen informatie, een luisterend oor en hulp. Dit ondersteunen we op het nieuwe informatieplatform. Via het telefoonnummer 0800 6160 en de chat zijn we altijd bereikbaar. Dit kan veel stress wegnemen, omdat de vrouwen en mannen die net de onbedoelde zwangerschap hebben ontdekt niet tot de volgende werkdag moeten wachten op informatie en hulp.”

Door inzet van de chat hoeven vrouwen en mannen die een onbedoelde zwangerschap hebben ontdekt niet tot de volgende dag te wachten op informatie en hulp.

Doorverwijzen voor een keuzehulpgesprek

Omdat het maken van een keuze moeilijk kan zijn, kunnen de medewerkers van onbedoeldzwanger.info ook een doorverwijzing geven voor een keuzehulpgesprek. Deze doorverwijzing is op basis van de gezinssituatie, geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of woonplaats. Hulpverleners van Stichting Specifieke Jeugd Projecten, Altra Centraal Bureau En Altra Jeugd- en opvoedhulp, Siriz, GGD GHOR Nederland en Stichting Mooi verzorgen de keuzehulpgesprekken.

Keuze voor Serviant Live Chat

Het Fiom heeft bij het opzetten van het informatiepunt onbedoeldzwanger.info gekozen voor de Live Chat van Serviant. Het Fiom biedt hiermee 24/7 ondersteuning voor vrouwen en mannen die (anoniem) informatie nodig hebben bij een onbedoelde zwangerschap.

Neem voor informatie of een productpaper contact met ons op:

 

Foto door Justin Groep via Unsplash.