Landelijke overheidscampagne om huiselijk geweld tegen te gaan

De Rijksoverheid is zaterdag 25 april gestart met een landelijke campagne om huiselijk geweld tegen te gaan. Er zijn zorgen over een toename van geweld achter de voordeur. De reden hiervoor is dat de Coronacrisis mensen dwingt om zoveel mogelijk thuis te zijn waardoor huiselijk geweld nu vaker verborgen blijft. De overheid hoopt hiermee slachtoffers en omstanders aan te moedigen om hulp te zoeken.

 

banner Veilig Thuis

Campagnewebsite met tips en adviezen

Op de campagnewebsite ikvermoedhuiselijkgeweld.nl krijgen bezoekers tips en worden ze opgeroepen om hierover te praten of om advies te vragen. Dat kan via stichting Veilig Thuis. Deze stichting heeft 26 locaties in het hele land.

Behoefte om veilig en anoniem te chatten

Judith Kuipers, directeur bij Veilig Thuis Zuidoost Brabant benoemde in een interview met het NOS Radio 1 Journaal (vanaf 17:25 min.) de nieuwe mogelijkheid om ook te kunnen chatten met professionals.  De Live Chat vervult de rol van een adviesfunctie waarin professionals van Veilig Thuis een inschatting proberen te maken van de situatie. De chat is volgens Kuipers laagdrempeliger dan bellen. Veel mensen durven niet te bellen, bijvoorbeeld omdat de partner continu in de thuissituatie aanwezig is.

“Veel mensen durven niet te bellen, bijvoorbeeld omdat de partner continu in de thuissituatie aanwezig is.”

Judith Kuipers, directeur bij Veilig Thuis Zuidoost Brabant (interview NOS Radio 1 Journaal)

Inzet van Serviant Chat

De Rijksoverheid heeft bij de aanbesteding gekozen voor de Live Chat van Serviant. Veilig Thuis kan hiermee op een laagdrempelige manier bereikbaar zijn voor mensen met een hulpvraag. Daarnaast is gekozen voor Serviant Live Chat vanwege het belang van privacy en waarborging van de anonimiteit van de melder.

 

Neem voor informatie of een productpaper contact met ons op:

 

Afbeelding: _Mxsh_ via Unsplash