Op weg naar een positief zelfbeeld

Deze complete module bestaat uit psycho-educatie, oefeningen en voorbeelden, met herkenbare ervaringen van lotgenoten. De module ondersteunt de cliënt om stapsgewijs het negatieve denken te doorbreken en een positiever beeld van zichzelf op te bouwen. Als behandelaar kunt u het proces van uw cliënt online nauwgezet volgen en bijsturen waar nodig.

Over de auteur

Manja de Neef is gedragstherapeut en psychotherapeut. Zij is docent en supervisor bij de VGCt. Zij geeft les en supervisie aan de gz-opleidingen van Rino Noord-Holland. Manja is één van de sprekers tijdens de eerder door Serviant georganiseerde inspiratiesessies over werken met eHealth.

Voordelen van blended behandelen met deze module

 • Herkenbare structuur
  De kenmerkende structuur van de behandeling is gebaseerd op het boek, dus in herkenbare hoofdstukken zoals die ook terug te vinden zijn in het hulpboek.
 • Voortgangsoverzicht en regie
  De regie blijft bij de behandelaar, deze volgt de vorderingen van de cliënt en heeft de mogelijkheid om online feedback te geven via het platform.
 • EPD koppeling voor registratie
  Door middel van integratie met diverse EPD’s is iedere sessie eenvoudig te declareren als verzekerde zorg.
 • Met duidelijke voorbeeldsituaties
  Door middel van lotgenotenverhalen worden situaties verduidelijkt en ook worden bij iedere opdracht voorbeelden gegeven.
 • POH-GGZ geschikt
  Ook geschikt voor POH-GGZ (cliënt werkt een groot deel van de behandeling online door, ondersteund door slechts enkele face-to-face sessies).

Onderdelen van de online module ‘Op weg naar een positief zelfbeeld’

 1. Voorbereiding
 2. Het zelfbeeld
 3. Het witboek
 4. Positieve eigenschappen
 5. Censuur
 6. Gedrag veranderen
 7. Omgaan met kritiek
 8. Hoge eisen en perfectionisme
 9. De toekomst

Optionele oefeningen

 • De 1-minuutoefening
 • De positieve lijst
 • Het witboek

Aan de slag met behandeling van negatief zelfbeeld

Wilt u als GZ-psycholoog ook met uw cliënten aan de slag met de behandeling van een negatief zelfbeeld via eHealth? Vraag naar de voordelen en de mogelijkheden, wij staan u graag te woord.