Ga naar www.ehealth-hopper.nl

eHealthweek 2020

De eHealth Hopper rijdt tijdens de landelijke eHealthweek in januari. Het doel van de eHealthweek is om mensen bewust te maken van de mogelijkheden van eHealth. Zoals te lezen is op de website:  ‘Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid.’

Niet de deur uit

Tijdens de eHealthweek worden door het hele land activiteiten georganiseerd. Waarom dan ook nog de eHealth Hopper? Christiaan: “Als je met een aantal collega’s naar een activiteit gaat, kost je dat al gauw een dagdeel aan tijd. Daar komen natuurlijk nog de reiskosten bij. Wij begrijpen heel goed dat die tijd naar de cliënt moet gaan. De eHealth Hopper hopt van plaats naar plaats, en de pop-up sessie duurt dan ook maar een uurtje.”

“We brengen letterlijk zorg-op-afstand dichtbij”

Christiaan Verschoor

Je komt dus zelf langs. Heb je zo’n belangrijke boodschap dan? Christiaan: “Ja, we denken dat je ook met de inzet van eHealth zorg kan verlenen met aandacht. Offline waar het moet, online waar het kan. Wij hebben gereedschappen die zorgverleners kunnen gebruiken. Daar willen graag iets van laten zien. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen. We zijn ook benieuwd hoe er nu gewerkt wordt met de digitale mogelijkheden die er al zijn. We maken ruimte voor gesprek. Daar komen we graag voor langs met de eHealth Hopper. We brengen letterlijk zorg-op-afstand dichtbij!”

Wat moeten mensen doen als ze jou willen uitnodigen? Christiaan: “Heel simpel, even naar www.ehealth-hoppper.nl gaan. Daar het formuliertje invullen. We nemen dan gelijk contact op om een afspraak te maken. Ondertussen kan je alvast je collega’s optrommelen.”

eHealth experts gezocht

Naast de bezoekjes die je aflegt met de eHealth Hopper, begreep ik ook dat mensen een stukje met je mee kunnen rijden? Christiaan: “Ja, we willen ook mensen inspireren door de verhalen van anderen. Daarvoor roepen we mensen op die ervaring hebben met eHealth of zorg-op-afstand om even contact op te nemen. We komen ze dan oppikken met de eHealth Hopper om ze tijdens een kort ritje hierover te interviewen. Er is al zoveel kennis en ervaring hierover, we willen dat graag met anderen delen. Via de site kunnen geïnteresseerden even contact met mij opnemen.”