Kennis beschikbaar maken

De NPV (voorheen Nederlandse Patiëntenvereniging) is een landelijke organisatie met ruim 56.000 leden die zich inzet voor de bescherming van het leven. De NPV biedt o.a. (persoonlijk) advies en toerusting rondom medisch-ethische zorgthema’s. Met de inzet van het eHealth platform van Serviant ontwikkelde de NPV een online keuzehulp rond de 20 wekenecho. De deskundige informatie en het persoonlijke advies wordt daarmee breed toegankelijk via een gebruiksvriendelijke online module.

logo NPV

Bewustwording creëren

De NPV krijgt regelmatig vragen over de 20 wekenecho:
Is de 20 wekenecho verplicht? Wat is het belang van deze echo? En wat zijn wel of geen redenen om te kiezen voor deze echo of er juist vanaf te zien?

Deze en andere vragen vormden de uitdaging voor de NPV om de beschikbare informatie rond de 20 wekenecho aan te bieden binnen een online keuzemodule waarbij bewustwording gecreëerd wordt en de deelnemer op basis van (medisch-ethische) informatie én ervaringsverhalen zelfstandig afwegingen kan maken.

Inspringen op de veranderende zorg

De gratis module kan eenvoudig vanaf de website van de NPV gestart worden. Huisstijlkleuren en -lettertypen zijn overgenomen in de eHealth module, wat zorgt voor herkenbaarheid bij de doelgroep. De module bevat o.a. video’s met toelichting van een verloskundige, maar ook ervaringsverhalen en opdrachten. Hiermee kan de keuze voor een 20 wekenecho door de deelnemers zorgvuldig afgewogen worden.

“De NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om visie en kennis te delen. De inzet van Serviant software en de samenwerking met de Serviant medewerkers heeft geleid tot een prachtige online keuzehulp voor de 20 wekenecho. Het resultaat mag er zijn en vormt inspiratie voor het aanbieden van meer keuzehulpen.”

Astrid Bokhorst (Manager Advies & Toerusting bij NPV-Zorg voor het leven)

Serviant ondersteunde met training, advies en implementatiesupport bij het ontwikkelen van de module. De NPV kan hierdoor nu ook zelfstandig nieuwe modules ontwikkelen voor de diverse thema’s. De organisatie geeft op deze manier invulling aan de veranderende zorg.

Is een online keuzehulp iets voor uw organisatie?

Serviant biedt met haar software voor online zorg de mogelijkheid voor organisaties om in te springen op de veranderende zorg. Wilt u met ons doorspreken over wat deze oplossing voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bekijk andere toepassingen van onze software.

 

Foto babyschoentjes door 3907349 via Pixabay