Direct behandelen vanuit Careweb

carewebWanneer een behandeling vanuit Careweb door een behandelaar wordt geactiveerd, ontvangt de cliënt direct een uitnodiging om deel te nemen. De behandelaar ziet vervolgens binnen Careweb of de cliënt een bericht aan de eHealth-portal heeft gestuurd of een opdracht of vragenlijst heeft afgerond. De behandelaar heeft vervolgens direct toegang tot al de behandelopties van de eHealth-portal van Serviant BV, zoals beveiligd berichtenverkeer en videobellen, maar bijvoorbeeld ook het geven van opdrachten, het doen van interventies, het aanbieden van vragenlijsten en het bijhouden van dagboeken.

Ondersteuning in tijdsregistratie

De integratie van de eHealth-portal van Serviant met Careweb gaat dus verder dan alleen het inloggen. De behandelaar wordt vanuit de portal ondersteund bij de totale registratie van de behandelactiviteiten. Er is een directe koppeling met de behandelproducten die beschikbaar zijn in Careweb. De behandelaar hoeft slechts binnen de eHealth-portal de juiste Careweb-activiteit te kiezen. De tijdverantwoording wordt vervolgens geautomatiseerd teruggekoppeld naar Careweb en daar verder verwerkt. Er hoeft uiteindelijk maar op één plek geregistreerd te worden. En dat betekent een aanzienlijke tijdsbesparing voor de behandelaar.

Niet alleen koppelen, maar integreren

“Er zijn op dit moment enkele eHealth-leveranciers die een koppeling aanbieden met een EPD. Maar meestal blijft dat beperkt tot het automatisch updaten van cliëntgegevens of tot een eenvoudige wijze van inloggen voor medewerkers. Wij zijn bij onze eHealth-portal een paar stappen verder gegaan. Onze portal bevat faciliteiten die veel voordelen opleveren voor behandelaren,” aldus Florus Mensinga, consultant bij Serviant BV.

Bij Atria zijn we zeer tevreden over de koppeling van ons Careweb-EPD en Serviant. Behandelaars gaan vanuit het EPD naar de eHealth omgeving van de cliënt. Registratie van eHealth activiteiten en dossieraantekeningen doet de behandelaar direct vanuit de eHealth omgeving. Kortom: de behandelaar hoeft geen zaken dubbel te doen.

Jan de Lange – Staffunctionaris Atria GGZ

Over Serviant eHealth

Serviant eHealth is hét platform waar hulpverleningsorganisaties in de gelegenheid worden gesteld om hun visie ten aanzien van blended behandeling en online hulp concreet vorm te geven. De professional krijgt de mogelijkheid om een groot scala aan mogelijkheden en gereedschappen bij de online zorg voor cliënten in te zetten. Serviant-medewerkers ondersteunen organisaties bij de implementatie van deze nieuwe zorg.