Een veranderend werkveld

De hogeschool schrijft op haar website dat de nieuwe opleiding Social Work een samenvoeging is van de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Pedagogiek. En dat dit samenvoegen van opleidingen o.a. een gevolg is van het veranderende werkveld van de zorg.

Aankomende professionals trainen met de chat

In deze verandering past het ook aanbieden van een nieuwe module: Online Hulpverlenen. Als onderdeel van deze module wil Windesheim Flevoland de aankomende professionals o.a. chatvaardigheden trainen. De studenten krijgen zo handvatten aangeboden om hiermee in de praktijk aan de slag gaan en dit bijvoorbeeld onder de aandacht brengen binnen hun toekomstige werkplek. Eén van de doelen van de training is het onderzoeken of online hulpverlening geïmplementeerd kan worden binnen de stage.

Logische keuze

De inzet van Serviant chat voor het trainen van de studenten is een logische keuze. De chatsoftware is online beschikbaar, zodat studenten geen software hoeven te installeren. Daarnaast is de hele interface van de chat gericht op het ondersteunen van de zorgprofessional. De studenten kunnen zo de focus houden op wat ze geleerd wordt in het online hulpverlenen. Het systeem voorziet daarnaast in de mogelijkheid om elkaar feedback te geven. De chatgesprekken zijn eenvoudig te printen, zodat deze na afloop geëvalueerd kunnen worden.

Het motto van Serviant is helpen, leren, delen

Sponsoring door Serviant

Serviant heeft als motto: Helpen, leren, delen. We vinden dit motto ook prima passen bij de studenten van de opleiding Social Work van Windesheim Flevoland. We willen daarom deze toekomstige zorgprofessionals van harte ondersteunen met onze software. De studenten mogen tijdens hun opleiding kosteloos trainen met de chat van Serviant.

logo Windesheim Flevoland

Lees meer over de opleiding Social Work

 

Foto studenten door StartupStockPhotos via Pixabay